A £2.2m room with a view plan for school

An artist's impression of the new refectory planned for Wisbech Grammar School
An artist's impression of the new refectory planned for Wisbech Grammar School

A £2.2 million refectory with panoramic views of Wisbech Grammar School’s 25-acre site is set to be built during the current academic year.

The dining hall and kitchen, which is due to be completed by the end of August 2014, will offer staff, students and visitors views on three sides of the grounds which were bequeathed by the Peckover family to establish the girls’ High School more than a century ago.

The new refectory, which is to be built by Norwich contractor R G Carter, will replace the present dining hall, which is to be converted into a state-of-the-art library, and is the latest project in the ongoing development of the school’s campus.

In recent years the school has acquired a new sixth form centre, and a new hall, the Alan Salmon hall, together with classrooms, has been constructed for the preparatory school, Magdalene House.

Headmaster Nicholas Hammond said: “This is an exciting development for the school.

“It is affirming our confidence in the school and enhancing our facilities here. It links very nicely with the expansion in terms of our fields.

“We are keen that it has a degree of community usage and we are taking every step available to us to ensure that through the period of construction no inconvenience is caused to the residents and road users in the area.”

Mr Hammond added that the mix of buildings on the site reflected the school’s individuality and its evolving history.

The new refectory would allow members of the school community, as well as visitors, to appreciate the delightful grounds in which the school is set.